voeding het beste medicijn wat bedoelen we daarmaa

Voeding het beste medicijn

Voeding het beste medicijn wat bedoelen we daarmee. Voedsel is wat je eet en drinkt de brandstof is voor je body & mind. Of daar voedingstoffen inzitten dat lig aan de keuze voeding die je eet en drinkt.

Vergelijk het maar met een auto. Wanneer je in een benzine-auto diesel gooit loopt hij niet meer.

Wij hebben dus reuze geluk dat ons lichaam beter functioneert dan een auto. Wij kunnen ons lichaam jaren verwaarlozen door er (fris)drank, sigaretten, suiker en andere gerelateerde producten in te gooien. In de meeste gevallen blijft het lichaam maar draaien.

Toch komt er een moment dat het kleine of grotere signalen gaat afgeven. Wij luisteren daar alleen vaak niet naar.

Wanneer we vermoeider zijn, hoofdpijn hebben, menstruatie die pijnlijk is, opvliegers, chronisch verkouden, depressief, diabetisch II, te snel of te langzaam werkende schildklier, hoge of lage bloeddruk en de lijst gaat maar door.

Klachten zelf verminderen of zelfs genezen

Het klink raar maar je kan het echt zelf. Waarom vele het nog niet doen is omdat we het niet geleerd hebben. We kunnen onszelf van een heel veel klachten afhelpen en in ieder geval verbeteren.

Het lichaam blijft gezond en haalt zijn energie uit gezonde koolhydraten, essentiële en gevarieerde eiwitten, essentiële en gebalanceerde vetzuren als je het via je voeding binnenkrijgt.

Dit is de brandstof die je nodig hebt. Nu denk je, “ja maar dat is ongezellig, mijn wijntje en mijn taartje”? Geen nood ook je wijntje en je taartje kun je gewoon blijven eten als je het maar in verhouding doet. Daar scheelt het bij veel mensen aan. De verhoudingen zijn 20% gezond en 80% taartje, wijntje, chipje etc. Maar dat gezellige eten maakt niet de gezelligheid.

Gezelligheid maak je zelf en als je daar eten bij nodig hebt dan is dat een aandachtspunt om naar te kunnen kijken. Ik hoor vaak “maar ik eet heel gezond”. Dat zou best kunnen maar wat is de definitie van gezond. Elk lichaam is anders en heeft andere behoefte. Laat daarom goed nakijken en meten wat jou body nodig heeft om zich vitaal en energiek te voelen.

Succes