Overgewicht | Vermoeid zijn | Stress | Depressief | Darmproblemen | Huiduitslag | Schildklier problemen | Emotionele disbalans | Auto-immuunziekte | Chronische klachten | Slaapproblemen | Ziekte herstel | Hartkloppingen | Haaruitval | Trillen |

Dit is een greep uit een rij van klachten waar vele mee te maken hebben. Wanneer het je hindert in je dagelijkse leven kun je ervoor kiezen om daar verandering in aan te brengen. Vele hebben namelijk niet door dat het niet nodig is je zo te voelen maar nemen het voor lief omdat ze gewent zijn om lichamelijke klachten te hebben?

Neem er geen genoegen mee. Veel lichamelijke klachten zijn mogelijk te verbeteren en/of op te lossen. Je hebt het zelf in de hand of je jouw chronisch klachten wilt aan pakken, verbeteren en/of oplossen. Niks doen veranderd niks! Wil jij je beter in je vel gaan voelen? Dan is dat mogelijk!

Body Lifestyle aanpassen

Je Body Lifestyle aanpassen klinkt heel ingewikkeld maar dat valt mee wanneer je de aanpassingen in stapjes doet, in jouw tempo, met doelen die voor jouw haalbaar zijn en in de toekomst ook vol te houden zijn zodat je geen terugval krijgt. Kortom op maat samengestelde lifestyle die bij jou past.
De belangrijkste stap is dat je er echt voor gaat. De Body Lifestyle is een leefstijl die bij jou past, waarmee op jouw eigen tempo veranderingen in je leefstijl aangebracht worden. Veranderingen in je voeding, drinken, bewegen, slapen en denken. Wanneer je met je voeding aan de gang gaat zul je geen honger ondervinden maar je fitter en blijer gaan voelen.

Op een heel klein percentage mensen na is het hoogstwaarschijnlijk dat er in jouw dagelijkse lifestyle patroon verbeteringen zijn toe te passen. Dit kan het drinken van water zijn, beweging of het schrappen van bepaalde producten uit je voedingspatroon.
Elk persoon is uniek en heeft andere klachten en wensen waardoor het aanpassen van je Lifestyle persoonlijk is. De belangrijkste stap is ervoor te gaan wanneer je jouw doel wilt bereiken en dus niet gaan proberen maar het gaan doen.

Honger hebben

Om je te motiveren met je aangepaste Lifestyle mag je geen honger of continu trek hebben. Wanneer je honger of trek hebt ga je zoeken en dan is het een hele uitdaging en heb je alle wilskracht nodig om je nieuwe Lifestyle toe te passen en de rest van je leven vol te houden. Naast lichamelijke trek is een grote uitdaging de emotionele trek/beloning. Vaak is die uitdagender dan een beetje hongergevoel hebben.
Gelukkig hoef je bij je nieuwe Lifestyle niet voor altijd je wijntje of taartje vaarwel te zeggen. Het gaat om verhoudingen en overdaad.

Voeding is je medicijn

Wij mensen zijn zo gewent om met chronische ongemakken en pijnen te leven dat de achteruitgang die er steeds meer insluipt we niet door hebben en/of onze grens verleggen.

Is dit nodig? Nee dit is niet nodig maar die keus is aan jou.

De uitspraak van Hippocrates
“Voeding is je Medicijn”,
zou het eerste moeten zijn waar iedereen naar zou moeten kijken als je klachten hebt
en/of je niet lekker in je vel zit.

Het lichaam functioneert namelijk op voedingstoffen die wij het geven of juist niet geven. Wat er nu vaak door onze mond naar binnen gaat is eten met weinig bruikbare voedingstoffen. Goed functioneren is als je hier de juiste balans in hebt met hier en daar een uitschieter als traktatie. Wat er nu vaak gebeurt is er hier en daar een uitschieter van voeding rijke eten met veel dagelijkse traktaties. Vaak zelfs zonder dat je het zelf door hebt.

Wat het lichaam als brandstof nodig heeft zijn langzame koolhydraten, de juiste wisselende eiwitten, de juiste vetten en water.
Met deze brandstof kan het lichaam functioneren hoe wij dat graag zouden willen zonder al die ongemakken. Want buiten juiste voedingstoffen, is stress (ons denken/malen) een gebrek aan beweging en voldoende vocht (water) ook een grote boosdoener.

Wanneer je dagelijks suiker, snoep, chips, bier, frisdrank, sapjes, wijn en/of sterke drank eet of drinkt, strest en niet genoeg beweegt kun je ervan uitgaan dat op den duur dit klachten gaat geven. Denk je ik ben gezond want ik ben vegetariër dan kan het zijn dat je veel vleesvervangers en/of soja producten eet. Ook veganisten kunnen verbeteren want die eten weer heel veel niet. Ons lichaam reageert op wat we het geven en dat je lichaam op den duur daar een reactie op gaat geven is te verwachten.

Het is toch raar dat we onze auto voor onderhoudsbeurt naar de garage brengen en daar honderden euro’s voor neerleggen en dat we dit voor ons kostbaarste bezit ons lichaam dit juist niet doen.

Ons lichaam is een geweldig instrument en kan de uitspattingen die we doen beste verwerken wanneer de balans daarin maar goed is.