Beste Waterfilter
Waarom zou je gefilterd water drinken zou je zeggen ons Nederlands water is toch geweldig. Ja ons Nederlands water is goed zeker als je het vergelijkt met het water in de rest van Europa. Maar ons water is niet meer zoals 40 jaar geleden. Al tientallen jaren worden met grote hoeveelheden medicijnresten geloosd op het riool (onder andere doordat mensen dit uitplassen). Daarnaast zijn de hoeveelheden pesticides vereenvoudigd wat in de grond terecht komt en dus in het grondwater. De hoeveelheid plastic wat in het milieu terechtkomt is schrikbarend gegroeid en dan noem ik maar een klein gedeelte wat er in ons water zit.
In het nieuws hoor je regelmatig dat in Nederland zuiveringsbedrijven het moeilijk hebben omdat de manier hoe ze vroeger ons water zuiverde niet meer toereikend is. Kortom, Ja ons water is nog steeds van goede kwaliteit maar is het ook het beste wat je je Body kunt geven?
Beste waterfilter: Aqualine 12 – PFAS-vrij, vitaliserend en duurzaam
Wie wil er nou niet gevitaliseerd gezuiverd en milieuvriendelijke waterdrinken. De beste waterfilter is de Aqualine 12. Deze waterfilter is heeft een kuntstof opvultank van 4 liter en een glazen opslagtank van 8 liter.
Wat maakt de waterfilter Aqualine 12 de beste
Het filtert heel veel zoals:
* Bacteriën,
*GenX,
*PFAS,
*Hormonen,
*Medicijnen,
*Pesticiden
*Daarnaast liggen er op de bodem van de glazen opslag tank stenen die mineralen aan het water toevoegen.
*Het water wordt tijdens het tappen in de tapkraan gevitaliseerd.
*Het gefilterde water is PH neutraal maar door een toevoeging van de PH ring kan deze basisch (alkalisch) gemaakt worden.
Deze waterfilter voorziet je van heerlijk en gezond drinkwater zonder dat je elektriciteit of een wateraansluiting nodig hebt.
28 nov 2024 om 07:58
Het bodem- en oppervlaktewater in Nederland is dermate vervuild met meststoffen dat het water niet voldoet aan Europese normen. Dat betekent onder meer dat de de kwaliteit van het drinkwater in sommige delen van het land onder druk staat.
Dat blijkt uit een donderdag gepubliceerd rapport van het RIVM. Het instituut rapporteert elke vier jaar aan de Europese Commissie over de voortgang van de waterkwaliteit. Die is sinds 2012 “niet structureel verbeterd”.
Sinds 1990 nam de vervuiling af, maar de laatste jaren is die vooruitgang grotendeels tot stilstand gekomen. In 44 procent van de oppervlaktewateren, zoals rivieren en meren, zitten nog te veel meststoffen. Ongeveer 20 procent van het opgepompte grondwater dat als drinkwater dient heeft hetzelfde probleem, of krijgt dat in de nabije toekomst.
Bovendien verdwijnen bepaalde planten- en dierensoorten uit het water door de gifstoffen. Ook wakkeren ze de groei van giftige algen aan, wat tot gezondheidsproblemen kan leiden bij zwemmers.
Nederland moet voldoen aan Europese richtlijnen. Als dat niet het geval is, kan Brussel het kabinet dwingen tot meer maatregelen. Met name zand- en lössgronden in het zuiden en oosten van het land voldoen niet aan de Europese normen.
Droogte verergert probleem
De problemen verergeren in droogteperiodes. Dan daalt de grondwaterstand, waardoor meer zuurstof in de bodem trekt. Dat zorgt er weer voor dat er minder nitraat wordt afgebroken.
In de droge zomers tussen 2018 en 2020 steeg mede hierdoor de concentratie van nitraat in de bodem. Sinds 2021 is er sprake van een lichte daling, maar die is lang niet voldoende om aan de regels te voldoen. Bovendien worden in de toekomst meer droogteperiodes door klimaatverandering verwacht.