Blog.

 

Welkom op mijn blog. Op deze pagina schrijf ik praktijk ervaringen die ik in het leven tegenkom of die mij als vraag gesteld worden. In deze verhalen verwerk ik technieken die je in je leven zou kunnen toepassen om bepaalde hobbels op je weg te kunnen veranderen.

 

Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg.

Afslanken zonder dieet deel 1.

 


Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg.

Dit is een zin waar de een over na moet denken en de ander hem meteen begrijpt. Ik las hem in een blad voor ondernemers uit het bedrijfsleven. “Hoe kunnen we meer omzet genereren”, was het onderwerp en daar stond deze kop bij. Toen ik hem las sprak hij mij meteen aan en gebruik hem nu wel vaker. (dank aan degene die hem heeft verzonnen).

Deze uitdrukking is zo waar. Wij mensen zijn kudde dieren en leren van onze ouders, van onze leraren op school en als jong volwassenen van de maatschappij. Als we ons eenmaal hebben laten vormen door al die invloeden van buiten af gaan we ons leven lijden. (leven)
Ik bedoel echt lijden, vele onder ons klagen aan één stuk door. Afgelopen week vertelde een vriendin me dat ze er zo moe van werd dat veel mensen om haar heen continu aan het mopperen waren over wat hun allemaal overkomt en wat er allemaal fout gaat in hun leven.
Ik herken dit waar zij het over had. Je hoeft nog niet eens in je vriendenkring te kijken want die vinden het heerlijk om te roddelen en te klagen. Zet de tv en/of radio maar aan veel wat er de ether ingezonden wordt gaat over onderwerpen waar wel over gezeurd kan worden. Gelukkig zit er een knop op deze apparaten en kunnen we kiezen om er wel of niet naar te luisteren.

Zo heb ik ervoor gekozen nog maar 2x per week het nieuws op tv te beluisteren en de krant lees ik niet meer. Waarom…….. Nou me helemaal afsluiten van de wereld waar ik in leef wil ik niet, maar ik kan er wel voor kiezen om me niet dagelijks bloot te stellen aan alle narigheid die er in de wereld afspeelt.

Zo is er ook een keus om de hobbels die je op je weg tegenkomt aan te pakken en zo verandering aan te gaan brengen in die dingen waar je ’s nachts niet van kan slapen en waar je overdag over loopt te mopperen. Vandaar dat ik de uitdrukking waar ik hiermee begon zo mooi vindt. “Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg”. Alleen jij bent in staat verandering in je leven aan te brengen.

Zoek geen excuus meer waarom je leven loopt zoals het loopt maar ga handelen en breng verandering in je dagelijkse patroon, dan maakt je de grootste kans dat er iets nieuws op je pad komt. Hoe…….????? Dat kan op verschillende manieren, het is voor jou de uitdaging om de manier te zoeken die bij jou past.

Gelukkig hoef je dit niet alleen te doen en zijn er legio mogelijkheden om erachter te komen wat jij daadwerkelijk wilt. Wat kan je veranderen zodat je krijgt wat je wilt? Om je leven te verbeteren is stap één er achter te komen wat je wilt bereiken. Hier kan je achter komen door te praten met iemand die je goed kent (een oudere) en goed kan luisteren. Een goede vriend(in), boeken te lezen over dit onderwerp en dit bij jezelf op een eerlijke manier te analyseren of een coach of trainer te zoeken die op dit gebied werkt.

Succes.
Bommel

 

Afslanken zonder dieet deel 1.

Heb jij geen energie als je wakker wordt, bent je al moe als je dag begint, zie je er tegenop al je bezigheden van de dag te moeten uitvoeren, kijk je in de spiegel en ben je niet tevreden over jezelf en de rondingen van je lichaam, dan is er een oplossing en kun je hier verandering in brengen.
-Lees verder .....Afslanken zonder dieet


[Terug Naar Boven]

a